Potrawy towarzyszą nam przez całe życie: w domu i w zagrodzie, w podróży i w zakładzie pracy. Zdarza się nam zapomnieć że za potrawą stoi bądź leży ludzka praca. A gdzie praca – tam także wyzysk i niechlujstwo. Inspektorzy powiatowych Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych i Państwowej Inspekcji Pracy dbają o nasze zdrowie. Mimo licznych przeszkód i boleści mała gastronomia ma się dobrze.
Jaki jest jej sekret?
Tego dowiesz się tutaj.
Tego dowiesz się tutaj.
SEKRET MAŁEJ GASTRONOMII
artysta: Piotr Puldzian Płucienniczak
kurator: Kuba Maria Mazurkiewicz
galeria: Przyszła Niedoszła
artysta: Piotr Puldzian Płucienniczak
kurator: Kuba Maria Mazurkiewicz
galeria: Przyszła Niedoszła
Wystawie towarzyszy premiera artbooka/przewodnika „Mazowieckim szlakiem gastronomii…” wydanego przez Dar Dobryszyc. W trakcie wernisażu można będzie nabyć książeczkę w promocyjnej cenie 40 PLN.
Piotr Puldzian Płucienniczak – artysta, socjolog, krajoznawca. Prowadzi wydawnictwo Dar Dobryszyc i zajęcia na Wydziale Badań Artystycznych ASP w Warszawie.
Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/1274906053133815/?ref=newsfeed