Używamy ciasteczek

Strona dla prawidłowego działania wymaga plików cookies. Szczegóły ich wykorzystania znajdziesz w Polityce Prywatności.
Potrawy towarzyszą nam przez całe życie: w domu i w zagrodzie, w podróży i w zakładzie pracy. Zdarza się nam zapomnieć że za potrawą stoi bądź leży ludzka praca. A gdzie praca – tam także wyzysk i niechlujstwo. Inspektorzy powiatowych Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych i Państwowej Inspekcji Pracy dbają o nasze zdrowie. Mimo licznych przeszkód i boleści mała gastronomia ma się dobrze.
Jaki jest jej sekret?
Tego dowiesz się tutaj.
SEKRET MAŁEJ GASTRONOMII
artysta: Piotr Puldzian Płucienniczak
kurator: Kuba Maria Mazurkiewicz
galeria: Przyszła Niedoszła
Wystawie towarzyszy premiera artbooka/przewodnika „Mazowieckim szlakiem gastronomii…” wydanego przez Dar Dobryszyc. W trakcie wernisażu można będzie nabyć książeczkę w promocyjnej cenie 40 PLN.
Piotr Puldzian Płucienniczak – artysta, socjolog, krajoznawca. Prowadzi wydawnictwo Dar Dobryszyc i zajęcia na Wydziale Badań Artystycznych ASP w Warszawie.